Obra

  • 2022. Ventanes de vida, recull d’història de Sant Pere de Riudebitlles.  Edició a cura de Jordi Romeu Carol, textos de diversos autors.

Aquest llibre està fet de retalls d’història basats en entrevistes, investigacions a peu de carrer i estudi de documentació de procedència diversa. En conjunt, ens ofereix una visió més global del nostre poble i de la societat en què vivim. Tots els articles han estat publicats en els programes de festa major de Sant Pere de Riudebitlles i, per tant, és possible que us sonin. Segur que recuperar-los, però, us n’oferirà una perspectiva renovada. Gràcies a aquestes persones que han fet aquesta feina ingent de manera vo- luntària, ara podem conèixer com era la vida dels nostres avis i com hem evolucionat com a comunitat.

  • 2022. Els camins escrits del Pirineu.  Diversos autors. Edicions Salòria i Garsineu Edicions, Associació Llibre del Pirineu

Els camins escrits del Pirineu és una invitació a descobrir el país a través dels seus escriptors i escriptores. Els vint- i-tres relats que formen el llibre són mirades al paisatge mentre els seus protagonistes recorren els diversos camins, senders que ara pugen, ara baixen, ara planegen…, com les mateixes emocions que els envaeixen en la seva història particular, en el seu caminar constant per la vida. Tots els camins tenen el seu rostre humà: al capdavall, són les persones qui els han fet i persones són les que hi transiten.

.

.

La construcció d’un nou priorat benedictí en terra de marca despertarà els recels dels senyors del  territori i mostrarà les dificultats del naixement de la nació catalana.

Sinopsi

Any 947 dC, el prior Ponç visita les terres sempre perilloses de la marca penedesenca per trobar un indret on edificar un nou priorat benedictí. Ho fa per ordre expressa de l’abat Gotmar de Sant Cugat i del comte Sunyer de Barcelona. La rebuda per part dels senyors de les terres, però, no serà tan entusiasta com esperava. L’amenaça de les hosts sarraïnes i la necessitat de més homes per al seu territori fan que els senyors siguin reticents a aportar terres i diners per a tal fi. 

Aquesta història parla del naixement d’una nació i de les dificultats que els homes d’aquells temps van tenir per edificar-la. Ens parla d’uns moments de tensió fronterera i de disputes constants pel territori. Ens parla de guerrers, de monjos i pagesos que lluiten per construir un nou país.

La desaparició de dos quadres de personatges il·lustres de l’Ajuntament fan perillar la jubilació daurada de l’alcalde Jaume Boncompte. El jove que l’ha de substituir, net de l’antic alcalde franquista, és l’objectiu d’unes amenaces que trastocaran la tranquil·litat d’una vila indefinida que podria ser qualsevol. Les autoritats més reputades del poble com el mossèn, el secretari interventor o el mateix alcalde es bolcaran a resoldre aquest últim entrebanc per a fer un relleu generacional més que necessari al consistori. El gran salt d’en Clarinet és una novel·la divertida, entretinguda, imprevisible i a estones delirant que enganxa el qui la llegeix en un espiral d’anades i vingudes d’uns personatge arquetípics que molta gent potser reconeixerà com a propis. 

  • 2019. En Pere Riu – Àlbum il·lustrat
  • Text de Jordi Romeu Carol i Jaume Felipe Villa i il·lustracions de Maria Rius i Camps.

El conte d’en Pere Riu es va publicar en motiu de la celebració dels 60 anys de la Biblioteca pública Maria Àngels Torrents de Sant Pere de Riudebitlles. Narra, en forma de conte, la creació de la biblioteca pública del poble a partir de tots els papers abandonats de les fàbriques de paper del municipi. Sant Pere de Riudebitlles ha estat un municipi amb llarga tradició de la indústria del paper i això ha marcat el seu caràcter i la seva història. Podeu demanar el llibre de manera gratuïta a la biblioteca Maria Àngels Torrents.

Hi ha qui afirma que la història d’un poble la conformen els fets documentats i comprovables. D’altres defensem, en canvi, que està formada per aquella tradició oral que perdura en el temps, per aquells fets que han sobreviscut a les inclemències de la història mitjançant el boca-orella, precisament. Per més que aquests fets siguin tergiversats o interpretats. És material fungible que es diluirà amb el pas del temps, sí, però que no desapareixerà mai del tot. Sobreviurà en l’inconscient col·lectiu que, sens dubte, impregna cadascun dels nostres actes. És un material que simplement mutarà cap a fórmules exemplars que il·luminaran les noves generacions, que determinaran el camí dels membres d’una comunitat.

Honor de poble poble és el recull d’aquesta part de la vida d’un poble que no surt ni sortirà mai en els llibres d’història.

La Cinta retorna al seu mas d’infantesa després de més d’una dècada d’haver-lo abandonat. Ho fa acompanyada del seu fill, el Francesc, de set anys, i de la seva mare, massa gran per ajudar-la. Pren aquesta decisió per recuperar la vida, per deixar enrere el passat i per començar un nou camí, encara que no sap on la durà. És conscient de les dificultats amb què es trobarà, que res no serà com abans, que haurà de tirar endavant en un mas que cau lluny de tot i de tothom i viure d’uns camps erms que fa anys que no produeixen. Malgrat tot, lluitarà per allò que ha desitjat sempre: ser lliure, no dependre dels altres, marcar el seu propi destí. Publicada per Editorial Gregal el Novembre de 2015.

La novel·la relata el viatge emocional de Joan Llorente, un jove de trenta anys passats, a la recerca del veritable sentit de l’amor sincer. A través de l’experiència pròpia i de la de diferents personatges que es troba en aquest camí, el protagonista busca les respostes al fracàs de la seva relació sentimental amb la xicota de tota la vida. La història és una sàtira de la visió masculina del món de la parella i dels sentiments contada en primera persona i amb l’aire distret i innocent del seu protagonista.[2] El març del 2015 la novel·la va arribar a la 3a edició.[4]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *